Female Vampires
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


The site for the best female Vampires!
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  Latest imagesLatest images  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

 

 Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ArgouenVampire
Wild Vampire
Wild Vampire
ArgouenVampire


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 39
Ηλικία : 36
Τόπος : παντού.....όπου γης πατρίς ένα πράγμα....
Registration date : 14/05/2008

Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους   Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους I_icon_minitimeΠεμ Μάης 15, 2008 11:35 am

ΛΙΛΙΘ Η ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΗ


Αναζητώντας να καλύψουμε το κενό του παραμυθιού μέσα στις μυστικές Γραφές, συναντάμε τον χαρακτήρα της Λίλιθ. Η ιστορία της θηλυκής ανθρώπινης παρουσίας δεν ξεκινά από την Εύα, αλλά από την Λίλιθ που υπήρξε το πρώτο δημιούργημα του Θεού για να συντροφεύσει τον Αδάμ, και όχι μετά την δημιουργία του Αδάμ, αλλά ταυτόχρονα. Ιδού λοιπόν το «λογοκριμένο» κομμάτι του παραμυθιού:
Ο Θεός είχε ήδη δημιουργήσει όλα τα ζωντανά πλάσματα της Γης διαχωρισμένα σε αρσενικά και θηλυκά, και το ανθρώπινο είδος δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Έτσι, το επιστέγασμα της μεγαλειώδης δημιουργίας Του ήταν το ανθρώπινο ζεύγος: Ο Αδάμ και η Λίλιθ, που δημιουργήθηκε ταυτόχρονα.
Το ζεύγος ζούσε ευτυχισμένο μέσα στον πανέμορφο κήπο που είχε δημιουργήσει ο Θεός γι’ αυτούς (ο μυθικός κήπος της Εδέμ), μέχρι που ο Σατανάς ήρθε να ταράξει την ηρεμία, διδάσκοντας στην Λίλιθ ότι η ερωτική πράξη δεν είναι μονάχα για αναπαραγωγή αλλά και για απόλαυση. Η Λίλιθ με την σειρά της διδάσκει το ίδιο στον Αδάμ μα ο Θεός δεν το ενέκρινε, χαρακτήρισε την ερωτική πράξη απαγορευμένη απόλαυση όταν δεν γίνεται για αναπαραγωγή και εξοργισμένος εξόρισε την Λίλιθ από τον κήπο της Εδέμ.
Η Λίλιθ περιπλανήθηκε μόνη και καταδικασμένη να μην ξαναδεί τον κήπο της Εδέμ, μέχρι που την ξαναπλησιάσε ο Σατανάς, την έκανε γυναίκα του και Αρχόντισσα του Σκότους.
Στο μεταξύ, ο Αδάμ την νοσταλγούσε και την αναζητούσε. Ο Θεός μην αντέχοντας να βλέπει το πολυαγαπημένο Του δημιούργημα λυπημένο, έστειλε 3 Αγγέλους να βρουν την Λίλιθ και να την φέρουν πίσω. Οι 3 αυτοί ¶γγελοι είναι ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμεγκελάφ.
Οι 3 ¶γγελοι αναζήτησαν για πολύ καιρό την Λίλιθ, όταν τελικά την συνάντησαν κάπου στην Ερυθρά Θάλασσα. Μέχρι τότε η Λίλιθ είχε πια ασπαστεί οριστικά τον ρόλο της ως Αρχόντισσα του Σκότους, είχε μεταλλαχθεί σε δαιμόνισσα και είχε μάλιστα γεννήσει πάμπολλα παιδιά με τον Σατανά. Οι 3 ¶γγελοι της ανέφεραν ότι ο Θεός και ο Αδάμ την συγχωρούν και την θέλουν πίσω, μα η Λίλιθ απάντησε με βρισιές. Οι 3 ¶γγελοι απαίτησαν να γυρίσει πίσω, αλλιώς θα έσφαζαν όλα της τα παιδιά. Η απάντηση της Λίλιθ όμως ήταν και πάλι κατηγορηματικά αρνητική, προσθέτοντας μάλιστα κατάρες για τα παιδιά και όλους τους απογόνους του Αδάμ. Έτσι, οι 3 ¶γγελοι τήρησαν την απειλή τους σκοτώνοντας τα παιδιά της και επέστρεψαν στον κήπο της Εδέμ. Από εκείνη την στιγμή, η Λίλιθ απέκτησε και τον τίτλο της Παιδοκτόνου, που επιτίθεται στα νεογέννητα μωρά, στις έγκυες γυναίκες που φέρουν αρσενικό έμβρυο καθώς και στα νεαρά αγόρια και τα πνίγει στον ύπνο τους για εκδίκηση.
Η ιστορία συνεχίζει λέγοντας πως όταν οι 3 ¶γγελοι επέστρεψαν και ανέφεραν στον Θεό το τι συνέβη, Εκείνος για να παρηγορήσει την μοναξιά του Αδάμ, δημιούργησε άλλη μια γυναίκα την Εύα, που όμως δεν ήταν εξίσου τέλειο δημιούργημα όσο υπήρξε αρχικά η Λίλιθ και ο Αδάμ, μιας και η Εύα δημιουργήθηκε από ένα πλευρό του Αδάμ.
Τα γεγονότα εξελίχθηκαν κατά την γνωστή πλέον ιστορία του Αδάμ και της Εύας, και η Λίλιθ ξαναεμφανίζεται αργότερα στον Κάιν κατά την εξορία του και ζευγαρώνει μαζί του, συνεχίζοντας έτσι το ανθρώπινο είδος, μόνο που πλέον το είδος «μολύνθηκε» από την δαιμονική πλευρά της Λίλιθ. Και είναι αυτή η πλευρά που εξορκίζουμε με την βάπτιση… και είναι αυτή η πλευρά που μας επιβάλει να μην πεθάνει κανείς αβάπτιστος και από αυτήν την ιστορία έχει παραμείνει η δοξασία ότι οι αβάπτιστοι νεκροί μετατρέπονται σε δαιμόνια που στοιχειώνουν τους ζωντανούς.
Από την ίδια ιστορία έχει παραμείνει και η δεισιδαιμονία να χαράζουν στην κούνια των νεογέννητων, στο κρεβάτι των εγκύων γυναικών και των νεαρών αγοριών, τα ονόματα των 3 Αγγέλων για να κρατήσουν την Λίλιθ μακριά τους…

Τώρα λοιπόν που καλύψαμε το κενό στο παραμύθι των πρωτόπλαστων, ας μιλήσουμε για την Λίλιθ λίγο πιο σφαιρικά:

Αναζητώντας την Λίλιθ
Το όνομά της κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την Σουμεριανή Λιλλάκε και σημαίνει (σε ελεύθερη μετάφραση) «η Θεϊκή Γυναίκα». Εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αρχαία Σουμερικά μυστικιστικά γραπτά και φυλαχτά ως Λιλλάκε, που είναι το απόκρυφο όνομα της Θεάς Μπελίλι. Την ξανασυναντάμε με το όνομα Μπααλάτ (που είναι παράφραση του «Μπελίλι») στους Καναήτες.
Λίγο αργότερα την ξανασυναντάμε στις Εβραϊκές δοξασίες ως δαιμόνισσα της ερήμου και η πρώτη «επίσημη» εμφάνισή της στο Εβραϊκό και Χριστιανικό δόγμα με το όνομα Λίλιθ, γίνεται με μια πολύ σύντομη αναφορά στην Βίβλο αναφέροντάς την και πάλι ως δαιμόνισσα, καθώς και στα γραπτά της Νεκρής Θάλασσας.
Κατά την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ο χαρακτήρας της Λίλιθ ξεκινά πλέον να έχει «πρωταγωνιστικό ρόλο» στις δοξασίες που σχετίζονται με το Σκότος και η πρώτη σοβαρή αναφορά της γίνεται στο Εβραϊκό Ταλμούδ.
Πριν όμως από όλες τις προαναφερόμενες γραπτές παρουσίες της, συναντάμε και πολλές (αμφίβολες πρέπει να τονίσω) ταυτίσεις της στις λαϊκές δοξασίες με διάφορες αρχαίες Θεότητες όπως η Εκάτη, η Περσεφόνη, η Ινδική Κάλι και άλλες.
Με όλες αυτές τις προ-Εβραϊκές εμφανίσεις της, γεννιέται η απορία για το κατά πόσο η ιστορία της Λίλιθ ως πρωτόπλαστης προϋπήρξε και κρίθηκε απόκρυφη ή προστέθηκε αργότερα. Πάντως σίγουρα λύνει τον γρίφο που δημιουργεί το πρώτο με το δεύτερο Βιβλίο της Γένεσης, αναφέροντας αρχικά στο πρώτο ότι ο Θεός έπλασε τον άνδρα και την γυναίκα ενώ αργότερα στο δεύτερο παρουσιάζοντας τον άνδρα μόνο και με ανάγκη για συντροφιά.
Στα Καμπαλιστικά γραπτά η Λίλιθ αναφέρεται κυρίως ως σύντροφος του Σαμαήλ (δηλ. του Σατανά) και ως η θηλυκή έκφρασή του. Αναφέρεται επίσης και ως η προσωποποίηση του πειρασμού καθώς και ως το πρώτο Succubus που επιτιθόταν στον Αδάμ ενώ αυτός κοιμόταν (βλ. κείμενο σχετικά με τα Incubi & Succubi).
Την ξανασυναντάμε στην Μεσαιωνική θρησκευτική ζωγραφική, όπου αναπαριστάται ως ο πειρασμός του Αδάμ και της Εύας (ο απαγορευμένος καρπός) είτε ως φίδι με γυναικείο κεφάλι είτε ακόμα μερικές φορές ως κανονική γυναίκα που τους προσφέρει τον καρπό. Αυτό είναι κάτι που μας οδηγεί στο να συνδέσουμε τον Όφι του κήπου της Εδέμ με την Λίλιθ.
Φτάνοντας στον 19ο αιώνα, η Λίλιθ απολαμβάνει για άλλη μια φορά την διασημότητα μέσω του ψυχολόγου Κάρλ Γιούγκ, που την χρησιμοποιεί ως έκφραση και προσωποποίηση του αρσενικού άνιμους, δηλαδή την καταπιεσμένη θηλυκή πλευρά του κάθε άνδρα.
Κατά τον ίδιο αιώνα, η Λίλιθ ξεκινά αργά αλλά σταθερά να μεταλλάσεται από πλάσμα δαιμονικό σε σύμβολο θυληκότητας. Πάμπολλες φεμινίστριες την λατρεύουν ως το αυθεντικό θυλυκό ίδαλμα που απαρνείται ακόμα και τον κήπο της Εδέμ για χάρη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της, και φυσικά η δαιμονική και παιδοκτόνος πλευρά της τώρα παραμερίζεται και απορρίπτεται.
Τα νεοπαγανιστικά κινήματα (όπως το Wicca) αποδέχονται την Λίλιθ ως Θεότητα-Προστάτιδα της σκοτεινής γυναικείας πλευράς αλλά και του γυναικείου ερωτισμού, θέλωντας έτσι να δείξουν ότι αντιτίθενται στην φαλλοκρατική καθημερινότητα. Λατρεύεται όμως μέχρι της μέρες μας και από διάφορα σκοτεινά τάγματα με την αρχική της μορφή, ως Αρχόντισσα του Σκότους δηλαδή, καθώς και ως η Ηγέτιδα των άϋλων Βαμπίρ (incubi & succubi).





Η Λίλιθ είναι η μυθολογική πρώτη σύζυγος του Αδάμ. Όπως και ο Αδάμ δημιουργήθηκε από τον Θεό "από το χώμα της Γης... κατ' εικόνα του Θεού Αυτός τους δημιούργησε, άνδρα και γυναίκα τους δημιούργησε" (Γένεση 1:27) ως πρώτη αναφορά ανθρώπινης ζωής στην Βίβλο. Η Εύα έρχεται μετά, δημιουργημένη από το πλευρό του Αδάμ καθώς κοιμόταν: "... και θα ονομαστεί Γυναίκα, αφού αυτό πάρθηκε από ¶νδρα" (Γεν. 2:24) Αυτή η φανερή αντίθεση μπορεί να εξηγηθεί μόνο με την προϋπόθεση της ύπαρξης θηλυκού ανθρώπου πριν την Εύα. Και αφού μόνο η Εύα αναφέρεται στον κήπο της Εδέμ, η πρoκάτοχός της θα πρέπει να έφυγε πριν το όλο σκηνικό. Η απουσία της Λίλιθ από την Βίβλο εξηγείται λόγο της πατριαρχικής αντίληψης και επιβολής των Ιουδαίων/Χριστιανών.
Ο Σημιτικός θρύλος περιγράφει την Λίλιθ να αρνείται την επιβολή του Αδάμ (σεξουαλικά κατά το να είναι "από κάτω"), και σε στιγμή πικρίας ξεστόμισε το ιερότερο των ονομάτων του Θεού και πέταξε στον αέρα, με αποτέλεσμα να διωχτεί από τον Θεό στην έρημο. Η μόνη αναφορά στις τωρινές γραφές τις Βίβλου είναι κατά Ιεζεκίλ, όπου μιλάει για την ζωή της στην έρημο. Η Λίλιθ περιγράφεται με διάφορες μορφές (όπου αγαπημένη μου είναι ως ¶γγελος με μαύρα φτερά) που επισκέπτεται τα όνειρα ανδρών και συνευρίσκεται μαζί τους- το πρώτο Succubus και μητέρα των Incubus και Succubus.
¶λλοι παρόμοιοι μύθοι την παρουσιάζουν ως εξής:
Να επιστρέφει στην Εδέμ με την μορφή του Ερπετού, που δελέασε την Εύα με το Καρπό του Δέντρου της Γνώσης.
Ως την ερωμένη του Lucifer στην κόλαση, μα αποδείχτηκε να είναι ανυπόταχτη ακόμα και στον Πρίγκιπα του Σκότους, ο οποίος την έδιωξε στην έρημο για άλλη μια φορά.
Ως το πρώτο Βαμπίρ, που ήρθε στον Κάιν αφού αυτός εγκαταλείφθηκε από τον Θεό για τον φόνο του ¶βελ, και μαζί άρχισαν την εξάπλωση του Βαμπιρισμού στον κόσμο.
Ως η μητέρα των "Λίλουμ", των Γήινων δαιμόνων.
Στην αρχαία Σουμέρια η Λίλιθ ήταν Θεότητα και το "αριστερό χέρι" της Μεγάλης Θεάς Inanna. Την υπηρετούσε φέρνοντας τους άνδρες στον ναό της Θεάς, για να την υπηρετήσουν μαζί με τις ιέρειες.
Στον μυστικισμό της Qabbalah, η Λίλιθ συσχετίζεται με την θέση της σελήνης πάνω στο Qliphotic Tree, τον "Κόσμο των Επιπέδων" που εμπεριέχει την "αρνητική" και σκοτεινή ενέργεια. Η Λίλιθ επίσης αντιστοιχίζεται με τις θεότητες Abyzu και Ardat Lili.
Τέλος, στους Σημιτικούς λαούς της Μεσοποταμίας ήταν αρχικά μορφή παρόμοια με αυτήν της Λιλ, Σουμέρια Θεά των καταστροφικών ανέμων και καταιγίδων. Αργότερα στην ανατολή παρομοιάσθηκε με την Lamashtu, ένα δαιμονικό θηλυκό πνεύμα γνωστό στην Συρία ως η δολοφόνος των βρεφών. Εδώ απέκτησε και τους χαρακτηρισμούς ως φτερωτός γυναικείος δαίμονας της νύχτας (Talmud), ως επικίνδυνο Βαμπίρ και Succubus (Zohar), ως η μητέρα των Incubi και Succubi και ως νυχτερινής κουκουβάγιας (Βίβλος).
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Aria
Admin
Admin
Aria


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 172
Ηλικία : 31
Τόπος : Underworld
Registration date : 23/04/2008

Characters
Vampires: The Dark Lords

Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους   Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους I_icon_minitimeΠεμ Μάης 15, 2008 12:05 pm

Exw diavasei kai gw kati antistixo gia ti Lilith alla oxi me toses polles leptomeries...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://female-vampires.forumgreek.com
Aria
Admin
Admin
Aria


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 172
Ηλικία : 31
Τόπος : Underworld
Registration date : 23/04/2008

Characters
Vampires: The Dark Lords

Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους   Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους I_icon_minitimeΚυρ Αυγ 10, 2008 11:30 am

Διάφοροι μύθοι Lilith.

- H Λίλιθ καλείται ως Isheth Zenunim (γυναίκα της πορνείας) στην εβραϊκή λαϊκή λογοτεχνία, και ζει μέσα στους καθρέφτες για να παραπλανήσει τη ματαιοδοξία των νέων κοριτσιών.

- Μερικοί βιβλικοί μελετητές συνδέουν την Λίλιθ με την ερπετόμορφη μορφή του Λεβιάθαν (Leviathan), την "μεγάλη πόρνη της Βαβυλώνας", και τον "Δράκων της Αποκάλυψης".

- Στην Καβάλα, η Λίλιθ συνδέεται με το "Qlippothic Shell Nehemoth", η αντίθετη σφαίρα απο το Malkuth στο δέντρο της ζωής. Το Malkuth/Nehemoth είναι το "βασίλειο" της Γης, ή το υλικό επίπεδο. Αυτό συμπίπτει με άλλους μύθους, όπου Λίλιθ είναι δέσμιο πνεύμα της Γης αιώνια, χωρίς την πληγή του θανάτου, αλλά με την άρνηση της να δώσει την ενέργειά της στις ουράνιες σφαίρες.

- Επέστρεψε στον Κήπο της Εδεμ με το σχήμα του φιδιού, η οποία 'έδωσε την επιθυμία και το φρούτο της γνώσης στον πρώτο άνθρωπο. Το φίδι ορισμένες φορές απεικονίζεται με το κεφάλι μιας γυναίκας σε παλιά έργα τέχνης.

- Η Λίλιθ ήταν μία φορά η σύζυγος του Σάμαελ στην κόλαση, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν υποτασσόταν ούτε στον Σάμαελ.

- Σε άλλους μύθους, η Λίλιθ συνδέεται με την φωτιά.

- Η Λιλιθ ήταν η πολεμική θεά που κατέστρεψε τους γιους της εργασίας στην έρημο, και απελευθέρωσε τα ζώα που είχαν συλλάβει. (Η Λιλιθ αγαπά όλα τα ζώα, για την άγρια κτηνώδες φύση τους, αλλά και για την καθαρή αθωότητά τους).
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://female-vampires.forumgreek.com
Aria
Admin
Admin
Aria


Θηλυκό
Αριθμός μηνυμάτων : 172
Ηλικία : 31
Τόπος : Underworld
Registration date : 23/04/2008

Characters
Vampires: The Dark Lords

Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους   Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους I_icon_minitimeΚυρ Αυγ 10, 2008 11:30 am

Κάποια στιγμή προέκυψε ο μύθος της Λίλιθ, η βασίλισσα των δαιμόνων, η σύζυγος του Σατανά (ή Samael, ανάλογα με την πηγή σας). Ο μύθος της Λίλιθ είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν του Σατανά, και οι δύο λέγεται ότι προκάλεσαν τον Θεό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή αρνούμενη να υποκύψει στον πρώτο άνθρωπο. Η Λίλιθ θεωρήθηκε παραδοσιακά ως καταστροφέας (ειδικά των εμβρύων, των παιδιών, και κατηγορήθηκε για τις μοιραίες ασθένειες της παιδικής ηλικίας). Συνδέεται επίσης με τη σεξουαλική σφοδρή επιθυμία και άλλες αισθησιακές ανοχές. Ενθαρρύνει επίσης την υπερηφάνεια, ειδικά στις γυναίκες. Στις πρόσφατες δεκαετίες, έχει συνδεθεί με το φεμινισμό, λόγω στην άρνησή της να υποκύψει στον πρώτο άνθρωπο. (Έχει υιοθετηθεί στο Πάνθεον κάμποσων φεμινιστικών νέο-Παγανιστικών κινημάτων.)
Σε πολλές εκδώσεις των τυποποιημένων τελετουργικών, μπορεί κάποιος να συνδέσει την Λίλιθ με τον Βορρά και με το στοιχείο της Γης. Εντούτοις, η Λίλιθ είναι πραγματικά πάρα πολύ πολύπλευρη για να συνδεθεί με μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή ένα στοιχείο.

Η Λίλιθ αντιπροσωπεύει επίσης την μεγαλύτερή ηλικία, και την Σκοτεινή σοφία εξαιτίας της ιδιότητάς που παρέχει η μαύρη σελήνη.
Η Νέα σελήνη αντιπροσωπεύει περισσότερο την νεανική ηλικία, την γέννησή, την μικρή ηλικία κ.ο.κ
Η Πανσέληνος αντιπροσωπεύει περισσότερο την γονιμότητά και την μητρική υπόστασή της γυναικείας φύσης.
Ενώ η μαύρη σελήνη Λίλιθ αντιπροσωπεύει την γριά μαύρη μάγισσα, που με την Σοφία της μπορεί να δει πολλά περισσότερα από αυτά που οι άλλοι δεν μπορούνε να δουν.
Η Λίλιθ είναι ταυτόσημη με την λέξη Layil (Λαγίλ), που σημαίνει νύχτα, και θ’ αποκτήσει τα οριστικά πλέον χαρακτηριστικά της.
Σε αρχαία Σουμερικά μυστικιστικά γραπτά αναφέρετε ως Λιλλάκε, που είναι το απόκρυφιστικό όνομα της Θεάς Μπελίλι. Αναφέρετε επίσης με το όνομα Μπααλάτ (που είναι συνονημο του "Μπελίλι") στους Καναήτες.
Συναντάμε και πολλές ταυτίσεις της με διάφορες αρχαίες Θεότητες όπως την Ελληνική Λάμια, την Μορμώ, την Περσεφόνη, την Ινδική Κάλι. Αναφέρεται επίσης και ως η προσωποποίηση της επιθυμίας καθώς και ως το πρώτο Succubus. Η Λίλιθ επίσης αντιστοιχίζεται με τις θεότητες Abyzu και Ardat Lili.
Στους Σημιτικούς λαούς της Μεσοποταμίας ήταν αρχικά μορφή παρόμοια με αυτήν της Λιλ, Σουμέρια Θεά των καταστροφικών ανέμων και καταιγίδων. Αργότερα στην ανατολή παρομοιάστηκε με την Lamashtu, ένα δαιμονικό θηλυκό πνεύμα γνωστό ως η δολοφόνος των βρεφών. Απέκτησε επίσης και τους χαρακτηρισμούς ως η μητέρα των Incubi και Succubi και ως νυχτερινής κουκουβάγιας.
Μεταγενέστερες παραδόσεις την ονομάζουν Λίλιν δαίμονες της νύχτας, πλάσματα αντίστοιχα με την ελληνική στρίγκλα, λάμια, Μορμώ, Αελλώ και άλλα ανάλογα σκοτεινά μυθικά όντα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://female-vampires.forumgreek.com
 
Adam Lilith And Eua μια διαφορετική διατύπωση για τους πρωτόπλαστους
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Female Vampires :: Ανθρωποι με ξεχωριστες ικανοτητες-
Μετάβαση σε: